Voeding bij ziekten
Voedingsadvisering als onderdeel van de behandeling
Wanneer u een chronische ziekte heeft, is voedingsadvisering een belangrijk onderdeel van de behandeling. In overleg met u wordt naar de meest passende voeding gezocht.
Diabetes
Diabetes is de meest voorkomende chronische ziekte in Nederland. Diabetes wordt ook wel suikerziekte genoemd. Leefstijl is de basis van de behandeling. Onderzoek laat zien dat bij diabetes in de voeding de koolhydraten en vetten een belangrijke rol spelen. Deze rol verschilt per persoon en is bij diabetes type 1 anders dan bij diabetes type 2. We hebben ervaring in de begeleiding bij het koolhydraatbeperkte dieet.
Overgewicht
Een gezond gewicht verlaagt het risico op een aantal chronische ziekten, zoals hoge bloeddruk, hart- en vaatziekten, diabetes en gewrichtsklachten en sommige vormen van kanker. Welk advies voor u geschikt is hangt onder ander af van uw eerdere ervaringen om af te vallen, leefomstandigheden, leeftijd en medische situatie.
Wij helpen u met praktische informatie en begeleiden met het stap voor stap veranderen van eetgewoonten; en adviseren ook wanneer u een maagverkleining wilt ondergaan.
Een gezond gewicht verlaagt het risico op een aantal chronische ziekten, zoals hoge bloeddruk, hart- en vaatziekten, diabetes en gewrichtsklachten en sommige vormen van kanker. Welk advies voor u geschikt is hangt onder ander af van uw eerdere ervaringen om af te vallen, leefomstandigheden, leeftijd en medische situatie.
Wij helpen u met praktische informatie en begeleiden met het stap voor stap veranderen van eetgewoonten; en adviseren ook wanneer u een maagverkleining wilt ondergaan.
Hart-en vaatziekten
Ook bij hart- en vaatziekten is leefstijl één van de belangrijkste factoren waarmee het verloop van deze ziekten kan worden beïnvloed. Leefstijl beïnvloedt namelijk de bloeddruk, het cholesterolgehalte en het gewicht en daarmee de conditie van hart-en bloedvaten.